Stroomverbruik

Wanneer men met de camper op stap gaat, is stroomverbruik één van de grootste kosten en soms ook problemen. Men is steeds verplicht om een camping te zoeken waar men de camper kan aansluiten op een generator om de batterij en toestellen van de nodige stroom te voorzien. Dit is niet altijd even makkelijk gedaan als gezegd. Op de meeste campings zullen de nodige voorzieningen aanwezig zijn, maar bij een stop langs de kant van de weg of op een parking is dit een ander verhaal. Bovendien kunnen de prijzen behoorlijk oplopen wanneer men op deze manier in zijn energie moet voorzien.

Energievoorziening in de camper door zonnepanelen

Een handige en milieuvriendelijke oplossing om energie in de camper te voorzien, is het gebruik van zonnepanelen. Deze worden op het dak van de camper vastgemaakt met een systeem dat voor de juiste hellingsgraad zorgt. Doordat de camper mobiel is, kunnen de zonnepanelen ook steeds in de juiste positie gezet worden. Een aansluiting op de accu zorgt ervoor dat zowel de accu als de elektrische toestellen in de camper voorzien worden van energie. En de camper moet niet gestationeerd zijn om gebruik te maken van de zonnepanelen. Ook wanneer er rondgereden wordt, kan energie opgewekt worden.

De juiste zonnepanelen op de camper

Bij het kiezen van zonnepanelen voor de camper is het erg belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de accu die aanwezig is. De opgewekte energie moet namelijk aansluiten bij de camper. Daarnaast kan er gekozen worden tussen verschillende soorten zonnepanelen, hechtingsystemen en merken. Hierbij is het vooral belangrijk om na te gaan welke zonnepanelen het hoogste rendement opleveren, wat hun verwachte levensduur is en hoe eenvoudig het is om ze te plaatsen. Ook hun weerstand tegen weer en wind is van het grootste belang, zeker wanneer de camper ook voor verdere reizen in een ander klimaat gebruikt wordt.

Het juiste aantal zonnepanelen

Gezien de camper beperkter is in bruikbare oppervlakte, zullen er natuurlijk minder zonnepanelen worden geplaatst dan bijvoorbeeld bij een woning. Gelukkig is het ook niet nodig om veel zonnepanelen te plaatsen gezien het verbruik in een camper ook beduidend lager zal liggen.Prijs zonnepaneel camper

De kosten van een zonnepaneel op de camper is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de camper zonnepaneel aanbiedingen >>No comments yet.

Geef een reactie