Wat is het rendement van zonnepanelen?

Wat is het rendement van zonnepanelen?Wat is het rendement van zonnepanelen? De opbrengst is nu 22,1% opbrengst maar wordt nog hoger. Ontdek alles over de efficiëntie van zonnepanelen!

Ontwikkeling rendabele zonnepanelen?

De laatste ontwikkeling komt uit Finland. Zij zijn samen met Japan, China en Zwitserland de de grootste aanjagers van onderzoek op het gebied van zonnepanelen. De Finse onderzoekers hebben nu nieuw record gevestigd met het rendement van zwarte zonnepanelen. Dit is nu 22,1 procent, en dat is toch wel een stukje rendabeler dan de vorige keer.

Onderzoek

Een van de onderzoekers van de Universiteit van de plaats Aalto legt uit waar dat aan ligt. Hij vertelt het volgende: “Wij hebben hier in Aalto hebben de coating van de panelen verbeterd. Het rendement kan nog beter worden, wanneer het silicium waarmee we werken nog beter en zuiverder is.”

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Mensen willen vaak wachten tot ze zonnepanelen nog sneller kunnen terugvedienen. Vaak wordt dan gevraagd wat is het rendement van zonnepanelen?. Als het rendement stijgt van 20 procent naar 25 procent of zelfs naar 30 procent dan is de terugverdientijd een stuk kleiner.

Innovatie

Op het moment is de verbetering van zonnecellen op een laag pitje en zie je vooral stappen van enkele tienden van procenten en niet meet de stappen van hele procenten die er vroeger waren. We kunnen niet in de toekomst kijken maar die grote stappen kunnen zomaar weer opduiken. Een nieuw innovatie materiaal of een verbetering in de werkin van zonnepanelen zou in theorie mogelijk zijn. Het is gewoon wachten op het volgende rapport over zonnepanelen van de onderzoekers.

Invalshoek

De zwarte zonnepanelen leveren minder elektriciteit op dan de klassieke blauwe panelen. Dus waarom willen we ze dan toch zo graag gebruiken? Aan de ene kant willen mensen graag zwarte zonnepanelen en aan de andere kant is het technisch beter. Het punt zit hem in de scherpe invalshoek van het zonlicht. De zwarte zonnecellen kunnen licht dat niet recht op de panelen valt, maar vanuit een scherpe hoek, toch absorberen.

Interessanter

De zwarte panelen zijn hierdoor vooral geschikt voor landen die ver van de evenaar liggen, zoals in Scandinavië, Finland en ook Nederland. De zon staat hier namelijk voor het vaak vrij laag in de lucht, wat voor een scherpere invalshoek zorgt. De zwarte zonnepanelen worden dus ook met die technische reden interessanter dan blauwe zonnepanelen.Prijs zonnepaneel camper

De kosten van een zonnepaneel op de camper is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de camper zonnepaneel aanbiedingen >>No comments yet.

Geef een reactie