Zonnepaneel camper kopen

zonnepaneel camper kopenBij een zonnepaneel camper kopen komt wel het een en ander kijken maar je krijgt er veel vrijheid voor terug. Bekijk hier alles over besparende zonnepanelen voor op de camper!


Met je eigen energieopwekking kun je nog meer gaan en staan waar je wilt en langer self-supporting zijn, en dat gevoel van vrijheid vinden de meesten belangrijk. Daarom hier de tips over een zonnepaneel camper kopen.

Zonnepaneel camper kopen

Als je een camper hebt, dan kun je kiezen voor een zonnepaneel. Je gaat hier veel voordelen mee ervaren. Wil je ook overal voorzien zijn van energie? Dit kan nu als je bij je camper gaat kiezen voor een zonnepaneel. Misschien rijd je wel eens op stukken waar je geen energie hebt en dan is het wel prettig dat je bijvoorbeeld even de telefoon op kunt laten wanneer dat nodig is of dat je altijd koud drinken hebt als je lange ritten maakt.

Zonnepaneel camper kit

Dit kun je heel eenvoudig zelf maken dankzij de zonnepanelen kit. Je kunt dan twee dingen doen, of je bestelt een kit zodat je het zelf in orde kunt maken of je laat een installateur komen die voor jou een zonnepaneel op de camper gaat plaatsen.

Aanschaf zonnepaneel op camper

Wanneer de keuze is gevallen op een zonnepaneel voor de camper dan kan de expert langskomen. Deze heeft de juiste gereedschappen bij en komt langs zodat een zonnepaneel op de camper geplaatst kan worden. Maar welke kit moet je kiezen? Dit kun je zelf beslissen. Er moet namelijk eerst gekeken worden naar het stroomverbruik, daarnaast moet er gekeken worden naar de capaciteit van de accu die je moet bepalen en als laatste moet je de zonnepanelen kit kiezen.

Zelf de zonnepaneel kit installeren

Ben je handig? Dan kun je zelf de zonnepaneel kit installeren op de camper. Het kost je een middagje werk en dan kun je genieten van de voordelen. Je gaat in een middag tijd een zonnepaneel plaatsen, maar ook en omvormer en een accu in de eigen camper.

Mogelijkheden zonnepaneel voor de camper

Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor Kyocera. Dit merk heeft al jarenlang ervaring met productie van hoogwaardige zonnepanelen. De productie vindt plaats in Japan. De kit die je moet hebben is afhankelijk van de accu en van het stroomverbruik. Maar je moet ook kijken naar het seizoen waarin je gaat rijden en hoeveel dagen je gebruik wil make van het systeem. Het kan zijn dat je veel stroom verbruikt, maar het kan ook zijn dat je een langere tijd alleen gebruik wil maken van zonne-energie. Het verbruik moet dan nauwkeurig worden berekend. Als je een zonnepaneel kit kiest voor klein verbruik dan is dat 70 Wp, gemiddeld gebruik is 95 Wp en groot verbruik is 135 Wp.

Welke kit kies je?

De kleine kit kan gebruikt worden voor kleine campers. Je reist dan in de zomermaanden en je gebruikt de zonnepaneel kit voor radio, licht en de waterpomp. Je kunt hierbij maximaal een of twee dagen alleen gebruik maken van zonnestroom. Als de gemiddelde kit wordt gekozen dan is deze geschikt voor de gemiddelde camper. Dan reis je in de zomer, het voorjaar en het najaar.

Vrij op weg met zonnestroom

Dan gebruik je de radio, licht en waterpomp en de tv voor één of twee uur. Dan kun je ook maximaal een of twee dagen alleen zonnestroom gebruiken. Bij de grote kit kun je het hele jaar door reizen en deze is geschikt voor de middelgrote en grote campers. Je gebruikt de kit voor de waterpomp, licht en radio. Ook voor de tv kun je hem gebruiken voor twee tot vier uur. Je kunt dan meer dan twee dagen alleen van zonnestroom gebruik maken.Prijs zonnepaneel camper

De kosten van een zonnepaneel op de camper is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de camper zonnepaneel aanbiedingen >>,

No comments yet.

Geef een reactie