Zonnepaneel Camper Mogelijkheden

Als je een zonnepaneel kiest voor de camper, dan zijn er diverse mogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een amorfe of een dunne laag zonnepaneel. Dit is eigenlijk glas waar een fotovoltaïsche actieve laag, ook wel silicium genoemd, op wordt afgezet. Het grote voordeel van dit zonnepaneel is dat de productiekosten erg laag liggen. Maar ze hebben wel het laagste rendement, dat is dan weer een nadeel. Ze hebben wel een hoge spanning bij weinig licht en ze worden veelal gebruikt als een batterijoplader.

zonnepaneelcamperaansluiten

Geschikt voor jouw camper?

Het voordeel dat je hebt wanneer je voor dit zonnepaneel kiest is dat je met weinig licht al een goede spanning op kunt wekken. Het kan bij bewolkt weer ook een groot voordeel zijn voor de kampeerders. De levensduur is minder lang dan van een kristallijn zonnepaneel. Bij de kristallijn zonnepanelen kan er een onderscheid worden gemaakt in de mono kristallijne zonnepanelen en de polykristallijne zonnepanelen. Er is een groot verschil en dat verschil zit hem in het productieproces. De mono kristallijne panelen komen uit een siliciumsmelt en dan worden de staven getrokken uit een groot kristal, een mono kristal. Dan worden de staven weer in schijven gesneden en gepolijst. Uiteindelijk worden ze geëtst. De andere zonnepanelen worden gemaakt door vloeibaar silicium in staven of in blokken te genieten. Als deze stollen dan worden het weer nieuwe verschillende kristallen. Dan worden ze opnieuw in blokken of schijven gesneden, weer gepolijst en geëtst. De opbrengst is evenwaardig, maar er kan wel gezegd worden dat de poly kristallijne panelen in de productie goedkoper zijn.

Zonnepaneel camper mogelijkheden vergelijken

Er zijn steeds meer mensen die kamperen, maar zij willen ook wat doen aan het milieu en daarom kiezen zij voor zonnepanelen. Dit is een zeer bewuste keuze, daarom is het goed dat je daar nu gebruik van maakt en dan zie je ook dat de prijs van zonnepanelen is gedaald en dat de opbrengst is gestegen. De laatste jaren is de prijs namelijk zo gedaald dat steeds meer mensen hier wel gebruik van willen maken. Er komen steeds meer fabrikanten die hier efficiënt een productie mee opzetten. De kostprijs daalt dan onmiddellijk, en dan worden de zonnepanelen voor de consumenten ook goedkoper. Daar kun je nu van profiteren en dan kun je ook de mogelijkheden vergelijken.

Zonnepaneel Camper Aansluiten

Alle aanbieders bieden andere voordelen, ontdek deze van tevoren voordat je een keuze gaat maken. Het rendement van zonnepanelen is gestegen, ook de terugverdientijd is flink gedaald. Dat wil zeggen dat je in kortere tijd dus je investering terug hebt verdiend. Het is dan ook interessant om de zonnepanelen te kiezen bij je camper, ook dan ervaar jij de voordelen. Steeds meer camper bezitters maken hier gebruik van en laten ze installeren. Hierdoor heb je namelijk altijd stroom en ook op iedere locatie. Tijdens het rijden worden ze ook opgeladen, overal stoppen is nu mogelijk en genieten van een lekker koud drankje, ervaar dat voordeel nu zelf ook. Je bent niet meer afhankelijk van de generator maar je hebt zonnepanelen die zorgen voor een hoog rendement.Prijs zonnepaneel camper

De kosten van een zonnepaneel op de camper is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de camper zonnepaneel aanbiedingen >>