Zonnepaneel Camper Opbrengst

Ben je ook zo gek op kamperen? Dan wordt het nu tijd om daar nog meer aan te doen want het omzetten van licht en zonlicht is ook interessant bij het kamperen. Dit kan namelijk zorgen voor een bijna onbeperkte autonomie in elektriciteit. Je hoeft dus niet meer alle batterijen mee te nemen als je gaat kamperen, je kunt het nu op een andere manier oplossen en daar hebben al veel mensen ervaring mee op gedaan. zonnepaneelcamperopbrengstVroeger nam men meestal een generator mee, deze hebben echter erg veel nadelen, te denken aan het geluid, de brandstof en de geur. Nu wordt er vaak gekozen voor het inbouwen of het opbouwen van een zonnepaneel op de camper. De opbrengst bij de zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). De opbrengst wordt ook wel het vermogen genoemd. Je moet voordat je een zonnepaneel gaat kiezen eerst kijken hoeveel Wattpiek je nodig hebt, je moet dan ook kijken naar wanneer je gaat kamperen en in welke seizoenen? Het kan zijn dat je de camper dag en nacht gaat gebruiken, denk hier dan van tevoren aan.

Een voorbeeld van de zonnepaneel camper opbrengst

Als we als voorbeeld nemen dat je overdag veel minder energie nodig hebt dan in de avonduren, dan kun je ook zeggen dat je in de winter toch meer energie nodig hebt dan in de zomer. In de zomer ben je meer buiten dan in de winter vanwege de temperatuur en dat speelt hierin ook mee. Je verbruikt in de winter dan ook meer energie, vergelijk het maar eens in huis, dan verbruik je ook in de winter meer energie dan in de zomer. Maar het verbruik hangt ook af van je persoonlijke voorkeur. Stel je voor je hebt 110 Wp nodig, dan kun je twee zonnepanelen kiezen van ieder 55 Wp. Watt is Volt x Ampere. Ampere staat gelijk aan Watt : Volt. In de camper wordt er vaak gewerkt met 12V. De wattages moeten daarom ook meestal worden gedeeld door 12.

Verbruik stroom in camper

Je kunt alle toestellen en apparaten in de camper bij elkaar nemen en het verbruik uitrekenen. Dit kun je delen door het aantal Ah, dit deel je dan door 24 en dan heb je het gemiddelde Ah dat per uur wordt verbruikt. Daarbij moet wel vermeld worden dat je er rekening mee houdt dat je in de nacht geen opbrengst hebt. Je zou dus gemiddeld 12 uur geen opbrengst hebben want dan heb je geen licht. Daarom wordt het verbruik ook veelal door 12 gedeeld om dit te compenseren. De zonnepaneel camper opbrengst is vaak 17%, dat geven fabrikanten aan. Dat houdt in dat 17% van de energie op het zonnepaneel wordt omgezet in zonne-energie. Voorbeelden van deze zonnepanelen zijn Q-cells zonnepanelen, Sharp en Suntech. Er zijn nog veel meer merken van zonnepanelen, dus je kunt de opbrengst per aanbieder bekijken en dan ontdekken waar je het meeste uit kunt halen voor je eigen camper.Prijs zonnepaneel camper

De kosten van een zonnepaneel op de camper is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de camper zonnepaneel aanbiedingen >>